ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ И БУСОВЕ ДО 8+1 МЕСТА И ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ
 С МОЩНОСТ ДО 74 KW И ПЪРВА РЕГИСТРАЦИЯ

след 30.06.2002 г.

От  01.07.2002 г.(*) се произвеждат и регистрират автомобили с екологичните категории Евро 3, Евро 4, Евро 5 и Евро 6. За тeзи автомобили може да се претендира намаляване на данъка на основание Чл. 59 ал. 2 от Закона за местните данъци и такси съответно с 50% при съответствие с Евро 3 или Евро 4 и с 60% при съответствие с Евро 5 или Евро 6.
Ако не знаете екологичната категория на Вашият лек автомобил, бус или товарен автомобил изберете услугата“Определяне на екологичната категория на МПС с посочване на емисиите на CO, HC, NOx, HC+NOx и PM (по данни на производителя на МПС)” и следвайте указанията.
Ако попълнената заявка изпратите на електронната ни поща, в съпроводителното писмо посочете лице и телефон за контакт, както и данни на фирмата за фактурата.
Удостоверението по чл. 59, ал. 5 от ЗМДТ с екокатегорията на превозното средство, екологичната директива на ЕС, която е удовлетворена и данните за емисиите на CO, HC, NOx, HC+NOx и PM ще получите както е указано в процедурата.

(*) След разрешение от ЕС няколко производители продължават и след 01.07.2002 г. продажбата на техни автомобили и бусове с екологичната категория Евро 2 до изчерпване на количествата.

За да разберете за останалите услуги на фирмата, влезте в главната ни страница тук.

 
Share